Groen licht voor verkoop kledingketen Forever 21

Groen licht voor verkoop kledingketen Forever 21

De verkoop van kledingketen Forever 21 aan drie Amerikaanse bedrijven is goedgekeurd door de rechter. Dat meldt The Times. Simon Property Group, Brookfield Property Partners (beide vastgoedbedrijven) en managementbedrijf voor merken Authentic Brands Group leggen samen 81 miljoen dollar neer voor de modeketen.

Na 35 jaar dragen de Forever 21-oprichters, de van oorsprong Koreaanse Chang-familie, het stokje over. Eerder deze maand bereikten het kledingmerk en de drie bedrijven al overeenstemming over het bod, maar het wachten was op groen licht van de faillissementsrechter. Volgens cro Jon Goulding was verkoop de enige optie om een 'regelrechte liquidatie' van het merk te voorkomen. Alle aandelen, overgebleven winkels en de cosmeticalijn RileyRose zijn bij de deal inbegrepen. Met de overname worden 25 duizend banen gered. 

Forever 21 vroeg vier maanden geleden faillissementsbescherming aan en verlegt sindsdien zijn focus naar de online markt. Bijna de helft van de fysieke winkels wereldwijd zijn inmiddels gesloten. In Nederland heeft het merk nog één winkel, in Rotterdam. Drie jaar geleden trok de retailer zich terug uit België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!