Metro verkoopt 276 Real-supermarkten aan investeerder

Metro verkoopt 276 Real-supermarkten aan investeerder

Het Duitse groothandelsbedrijf Metro heeft supermarktketen Real verkocht aan investeringsmaatschappij SCP Group. Het in Luxemburg gevestigde bedrijf legt driehonderd miljoen euro neer voor de kwakkelende keten, melden Duitse media.

Maanden van onderhandelingen gingen vooraf aan het akkoord tussen Metro, moederbedrijf van groothandel Makro, en SCP. Naast de supermarkten worden ook de onlineactiviteiten van Real en zo’n tachtig vastgoedlocaties overgedragen aan de investeringsmaatschappij. 

Volgens de bedrijven zou een deel van de 276 Real-filialen ‘op lange termijn moeten blijven opereren’ – wel of niet onder de Real-vlag. Hoewel de investeringsmaatschappij aangaf alle 34 duizend werknemers over te nemen, wil het bedrijf de meerderheid van de supermarkten verkopen aan concurrenten zoals Kaufland. Volgens de Metro-ondernemingsraad zullen zo’n tienduizend werknemers in Duitsland hun baan verliezen als gevolg van de verkoop. 

Metro wilde al langere tijd af van de hypermarkten, die het lastig hebben in de concurrentiestrijd met Lidl en Aldi. Het gros van de winkels is verliesgevend.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!