Lidl-moeder in gesprek over Metro-dochter

Lidl-moeder in gesprek over Metro-dochter

Schwarz Gruppe denkt aan de overname van zo’n honderd vestigingen van supermarktketen Real. Het dochterbedrijf van Metro staat sinds vorig jaar in de etalage.

De interesse van Schwarz Gruppe, het concern achter Lidl en Kaufland, wordt bevestigd door topman Klaus Gehrig. “Krijgen we goede locaties, kunnen het er ook een paar meer zijn”, zei hij volgens vakblad WirtschaftsWoche op een congres in het Duitse Heilbronn.

Schwarz Gruppe zou de supermarkten willen integreren in zijn Kaufland-keten, die goed is voor een jaaromzet van bijna veertien miljoen euro. Na de eventuele overname zou die met twee tot drie miljard hoger liggen, meldt Handelsblatt.

Het Duitse concern heeft echter concurrentie van andere geïnteresseerde partijen. Bovendien heeft Metro eerder laten weten Real het liefst in zijn geheel te verkopen. De supermarktketen telt in totaal zo’n 280 filialen.

Geen Amazon
Gehrig ging op het congres ook in op de online ambities van Lidl en Kaufland. Experimenten met een eigen online bezorgservice voor boodschappen werden gestaakt vanwege te hoge kosten, stelt hij. “We zullen nooit een Amazon of Alibaba worden.”

Het is volgens Gehrig niet nodig om als eerste op nieuwe trends te duiken, omdat dat vaak alleen maar duur is. Bovendien ziet hij nog veel fysieke uitbreidingsmogelijkheden
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!