Ahold Delhaize heeft Helen Weir voorgedragen als lid van de raad van commissarissen. De aandeelhouders hebben begin april het laatste woord.

De Britse werkte eerder onder meer bij Marks & Spencer, John Lewis en Kingfisher. Daarnaast werkte Weir als niet-uitvoerend bestuurder bij Just Eat, waar zij betrokken was bij de overname van Just Eat door Takeaway.com. Als die overname afgerond is, legt Weir haar functie bij Just Eat neer. 

"De waardevolle kennis en competenties van Weir zijn belangrijk voor de raad van commissariseen bij het implementeren van Ahold Delhaizes Leading Together-strategy", aldus voorzitter Jan Hommen. 

Ook maakte Ahold Delhaize woensdag zijn volledige jaarresultaten van 2019 bekend. In Nederland draaide het concern een omzet van 14,8 miljard, dat is een groei van 4,2 procent ten opzichte van 2018. De stijging is vooral te danken aan een sterke online omzetgroei van 21,6 procent via ah.nl en bol.com. Bij bol.com steeg de online omzet van 32 procent in 2018 naar 33,2 procent in 2019. 

Eerder meldde het supermarktconcern al dat de omzet 5,5 procent steeg in 2019 naar 66,3 miljard euro. De operationele winst steeg met 1,5 procent naar bijna 2,7 miljard. Het marktaandeel van Albert Heijn in 2019 was 34,9 procent volgens onderzoeksbureau Nielsen. Dat is hetzelfde percentage als vorig jaar.