Voor het pand van Hudson's Bay in Tilburg is veel belangstelling van retailers. "We zijn door heel veel partijen benaderd met de vraag of ze erin mogen", zegt ceo Matthijs Storm van eigenaar Wereldhave. "Het is de beste plek van Tilburg."

Op de begane grond en de eerste verdieping komt retail. "Dat krijgen we verhuurd." Ook voor de kelder is interesse. Storm verwacht dat daar een supermarkt of een fitnesscentrum in komt. Op de verdiepingen erboven zullen waarschijnlijk appartementen of kantoren komen.

Hudson's Bay Nederland, dat eind vorig jaar failliet werd verklaard, heeft de huur over februari betaald. Storm verwacht niet dat de huur over maart zal worden voldaan. Wereldhave zal dan in Canada aankloppen voor de huurgarantie. "We zullen er alles aan doen om die te krijgen." Wereldhave is bezig met de herontwikkeling van het hele gebied en is er volgens Storm bij gebaat dat het pand snel weer gevuld zal zijn. "Je moet niet hebben dat het pand drie jaar leegstaat omdat wij in een juridische procedure zitten."

Op RetailTrends gaat ceo Matthijs Storm in op de nieuwe strategie van Wereldhave.