Galeria niet meer onder curatele in augustus

Galeria niet meer onder curatele in augustus

Galeria staat vanaf 31 juli niet meer onder curatele. De nieuwe eigenaren krijgen vanaf die datum de zeggenschap en kunnen de herstructurering voltooien.

De nieuwe eigenaar NRDC Equity Partners, het moederbedrijf van Hudson’s Bay, krijgt dan de volle verantwoordelijkheid over de 12.000 medewerkers en de 83 warenhuizen. Het hoofdkantoor van Galeria verhuist van Essen naar Düsseldorf. De nieuwe eigenaren zouden 100 miljoen euro willen investeren in de warenhuisketen.

Ceo Olivier Van den Bossche van Galeria kijkt uit naar de herstructurering: “Er komen filiaalmoderniseringen om een aantrekkelijke winkelsfeer en een ideale winkelervaring te bieden. Vanaf nu zal Galeria zich concentreren op haar kerncompetentie als warenhuis.”

Met ingang van augustus komt er een einde aan een roerige tijd van de Duitse warenhuisketen. Het bedrijf vroeg begin januari faillissement aan. Galeria (Karstadt Kaufhof) werd destijds meegesleurd in het faillissement van moederbedrijf Signa. In april werd duidelijk dat de warenhuis een nieuwe eigenaar kreeg, waarna het herstructureringsplan vorm kreeg. Uiteindelijk sloten 9 van de vestigingen hun deuren. Eerder werd verwacht dat dat er veel meer zouden worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!