Onenigheid over koers: ceo Rivièra Maison stapt op

Onenigheid over koers: ceo Rivièra Maison stapt op

Annemarie Uleman houdt het na ruim een jaar voor gezien als ceo bij Rivièra Maison. Er is een verschil van inzicht over de koers, meldt het bedrijf.

Uleman nam in januari 2019 het stokje over van oprichter en eigenaar Henk Teunissen, die wel bij het woonmerk betrokken bleef. In een korte verklaring meldt Rivièra Maison dat Uleman diverse organisatorische successen heeft geboekt, het bedrijf heeft geherstructureerd en een basis heeft gelegd voor de toekomst. "Een verschil van inzicht in de verdere uitvoering hiervan heeft tot de beslissing geleid."

Desgevraagd noemt Teunissen het vertrek 'heel jammer'. "Maar het ging gewoon niet. Het was een mismatch op te veel vlakken." Er is volgens hem geprobeerd om tot elkaar te komen, maar er bleek een onoverbrugbaar verschil.

Op zoek naar coo of cco
Teunissen neemt de functie van ceo voorlopig op zich. Hij gaat op zoek naar een coo of cco, die na een jaar of anderhalf jaar kan doorgroeien naar de functie van ceo. "Iemand die eerst met mij aan de hand meeloopt. Een snelle groeier. Iemand die bij het bedrijf waar hij nu zit, aan zijn plafond zit." Teunissen denkt aan iemand van bijvoorbeeld midden veertig. "Iemand die zijn sporen verdiend heeft, maar die ook van mijn ervaring gebruik wil maken. En dat we dan samen het bedrijf een stapje verder brengen."

Teunissen zei in een interview met RetailTrends september vorig jaar dat het wel wennen was om na 33 jaar een stapje terug te doen. Hij gaf toen aan: "Nou, in het begin was het wel lastig voor Annemarie. Mensen keken altijd naar mij. Maar ik zit nu niet meer in het managementteam, want als ik wat zeg, gaan ze het toch voor waar aannemen. Nee, ik denk dat het wel lukt. Als iemand het goed doet, dan kan ik me best terugtrekken."

Nu terugkijkend, denkt Teunissen dat hij zich te veel heeft teruggetrokken. Hij vertelt dat hij het afgelopen jaar zes maanden niet op kantoor is geweest. "Dat ga ik niet meer doen, ik wil er weer dichter op zitten. Ik heb te veel afstand genomen en dan word je te veel verrast door sommige dingen."

Annemarie Uleman houdt het bij een korte schriftelijke reactie. "Het laatste jaar heb ik veel innovatie geïmplementeerd, online, omnichannel, crm. Nu is verdere uitrol belangrijk. Henk zal dit verder oppakken."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!