Proef met pakketkluizen bij bushaltes

Proef met pakketkluizen bij bushaltes

In Spijkenisse en Goeree-Overflakkee kunnen mensen hun pakketjes sinds deze week laten afleveren bij bushaltes. Het gaat om een proef, meldt RTL Z

Bij drie bushaltes in de twee plaatsen worden in totaal zestig pakketkluizen neergezet. Met behulp van een app bepalen de consumenten zelf wanneer het pakketje bezorgd of opgehaald wordt. De proef duurt acht maanden.

"Het is midden in een woonwijk en het zijn grote bushaltes die goed bereikbaar zijn, eventueel ook met de auto. Bovendien hoeven hierdoor minder bezorgwagens te rijden en dat leidt weer tot minder CO2-uitstoot", zegt Laurens Tuinhout van EVAnet, de fabrikant van de pakketkluizen. 

Jesse Weltevreden, specialist e-commerce bij de Hogeschool van Amsterdam, is sceptisch. PostNL heeft de pakketkluizen al eerder geïntroduceerd en daar werd toen nauwelijks gebruik van gemaakt, aldus Weltevreden. "Uit onderzoek blijkt dat mensen hun pakketje het liefst thuis blijven ontvangen."

Busmaatschappij Connexxion liet aan de Telegraaf weten interesse te hebben in een proef waarbij pakketjes en reizigers gebundeld worden. Zo hoopt de busmaatschappij het aantal lege bussen terug te dringen op het platteland. "We gaan praten met bezorgdiensten om samen efficiënter te kunnen werken. Ook zij rijden in de regio vaak met halfvolle busjes", aldus Connexxion-directeur Pier Eringa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!