Marktkooplui naar de rechter om sluiten markten

Marktkooplui naar de rechter om sluiten markten

Marktkooplui stappen naar de rechter. Ze zijn boos dat wegens het coronavirus in diverse gemeenten de markten worden afgelast, terwijl winkels wel open mogen blijven.

"Dat is volgens ons meten met twee maten. Je kunt niet zomaar een markt sluiten en tegelijkertijd de supermarkt ernaast openlaten", zegt voorzitter Henk Achterhuis van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Hij spreekt van 'overhaaste beslissingen'.

De CVAH spant een kort geding aan tegen de gemeente Dordrecht. Dat is een van de eerste gemeenten waar de markt werd afgelast. Ook Rotterdam, Amstelveen en Maastricht zetten er een streep door. De vereniging wijst de marktkooplui er verder op dat ze gebruik kunnen maken van een regeling tot werktijdverkorting. Ook meldt ze de sector bij het ministerie van Economische Zaken aan voor compensatie.

Reacties 2


Jacky Boogie 16 mrt, 10:35

Het is vreselijk voor iedereen. Vooral voor ondernemers. Mensen met een baan hebben veel minder zorgen dan wij. Ze krijgen wel iets minder loon maar ze hebben wel geld. Wij niet. Wij hebben van de ene op de andere minuut geen inkomsten meer,...……….zie maar eens geld van de overheid ala minuut los te krijgen,...………….ik vrees dat dit voor heel veel mensen niet goed gaat komen.


Misjel Lemmens 17 mrt, 08:30

Wij zijn een kleine biomarkt met 4 kramen voeding in Maastricht en Sittard.
Gisteren is besloten dat we in die eerste stad ons marktje moeten sluiten terwijl supermarkten open blijven. Dit is dom beleid omdat zo de concentraties mensen bij de grootgrutters alleen maar groter worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!