Helft retailers moet definitieve NOW-berekening nog aanvragen

Helft retailers moet definitieve NOW-berekening nog aanvragen

Bijna de helft van de werkgevers in de detailhandel die tussen oktober 2020 en september 2021 NOW-steun kregen, moet nog de definitieve berekening aanvragen. De 11.400 retailers hebben daar nog een kleine maand voor, waarschuwt het UWV.

Werkgevers konden een deel van de loonkosten vergoed krijgen bij fors omzetverlies als gevolg van de coronacrisis. Daarvoor moesten ze doorgeven hoeveel omzet ze dachten mis te lopen. Op basis van die aanvraag kregen ze een voorschot. Bij de definitieve berekening wordt, aan de hand van de loonsom in de betreffende NOW-periode en het daadwerkelijke omzetverlies, bepaald op welk bedrag werkgevers daadwerkelijk recht hebben.

Werkgevers hebben tot en met woensdag 22 februari om hun definitieve omzetverlies door te geven of uitstel aan te vragen voor hun derden- of accountantsverklaring. Als ze dat niet op tijd doen, lopen ze het risico dat het volledige voorschot wordt teruggevorderd.

De deadline geldt voor de vier NOW-periodes tussen oktober 2020 en september 2021. Toen werden volgens het UWV 45.700 voorschotten toegekend aan 23.600 werkgevers in de detailhandel. Het ging om 932,4 miljoen euro. Van de 23.600 werkgevers moeten er 11.400 nog hun definitieve berekening aanvragen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!