Beter Bed ziet omzet stijgen, nettoverlies van ruim vier miljoen

Beter Bed ziet omzet stijgen, nettoverlies van ruim vier miljoen

Beter Bed heeft vorig jaar een nettoverlies van 4,2 miljoen euro geleden, zo blijkt uit de jaarcijfers. De omzet van 2019 steeg daarnaast met 7,5 procent tot een bedrag van 185,8 miljoen euro. De beddenverkoper zegt in het eerste kwartaal van dit jaar een goede start te hebben gemaakt.

De like-for-like omzet van het bedrijf steeg met 4,7 procent. Het bedrijfsresultaat bedroeg in 2019 21,2 miljoen euro. Beter Bed zegt dat de stijgende omzet onder meer te maken heeft met het afstoten van het Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord.

Beter Bed leed in 2018 nog een verlies van ruim 23 miljoen euro. "En je kunt op je vingers natellen dat 2019 er ook niet best uitziet", liet ceo John Kruijssen eerder aan RetailTrends weten. De beddenverkoper had de afgelopen jaren te kampen met problemen bij zijn Duitse keten Matratzen Concord, onder meer als gevolg van een gifschandaal. Eind vorig jaar werd die formule verkocht en zei het bedrijf weer klaar te zijn om te groeien en te investeren.

Hoewel de verkoopresultaten er in de eerste tweeënhalve maand van dit jaar positief uitzien in vergelijking met het jaar daarvoor, zegt Beter Bed zich er bewust van te zijn dat de uitbraak van het coronavirus dat kan veranderen. De winkels zijn vooralsnog open en de beddenverkoper zegt zijn voorzorgsmaatregelen te hebben versterkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!