De franchisers van Albert Heijn zijn op zoek naar een ervaren directeur, om de winkeliers bij te staan in onderhandelingen met het hoofdkantoor. Dat meldt Distrifood

De nieuwe functie is onderdeel van een nieuw beleidsplan van de vereniging van AH-franchisenemers (VAHFR), zo werd duidelijk tijdens een ledenvergadering vorige week. Het bestuur van de vereniging zoekt iemand met ervaring aan zowel de werkgevers- als werknemerskant. Volgens franchisevoorzitter Twan van Meel staat het plan nog in de kinderschoenen. “Maar het is duidelijk dat we een professionaliseringsslag willen maken binnen de vereniging”, aldus Van Meel.

“Het is een onderwerp dat ook al speelde bij het vorige bestuur. Er moeten afspraken worden gemaakt met Albert Heijn over de toekomst, maar ondertussen heeft iedere ondernemer te maken met ramvolle agenda’s en moeten er winkels worden gerund.” Het bestuur heeft inmiddels Jos Boot (voormalig bestuurder Audax) aangenomen als adviseur. 

Van Meel heeft Albert Heijn ingelicht over de zoektocht naar een directeur. Volgens hem staat de supermarktketen er positief tegenover.