Tom Tailor vraagt om overheidssteun

Tom Tailor vraagt om overheidssteun

Tom Tailor waarschuwt voor aanzienlijke financieringsrisico’s. Het bedrijf sloot zag zich door de coronacrisis genoodzaakt het merendeel van zijn kledingwinkels te sluiten en vraagt nu om steun van de overheid.

De winst en de omzet van de noodlijdende modeketen lopen sinds de uitbraak van het virus sterk terug. “Vanwege de onzekerheid over de verdere ontwikkeling op de afzetmarkten, ziet de directie momenteel aanzienlijke risico's in de liquiditeitsplanning op korte en middellange termijn”, laat Tom Tailor Group maandagavond weten, dat nog niet durft te zeggen hoe groot de impact uiteindelijk zal zijn. Om die reden publiceert de groep op dinsdag alleen voorlopige cijfers voor 2019, in plaats van de volledige jaarrekening zoals eerder de bedoeling was. Het Duitse bedrijf is van plan een aanvraag in te dienen voor de financiële steunprogramma’s van de overheid.

In het najaar van 2019 ondertekende de Tom Tailor Group een overeenkomst met de banken en aandeelhouder Fosun voor een financiering tot september 2022, goed voor 365 miljoen euro. Tom Tailor kampt sinds begin dit jaar met verlies door tegenvallende resultaten, met name van dochteronderneming Bonita. Het bedrijf probeert de verlieslijdende keten te verkopen, maar tot dusver is dat niet gelukt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!