HEMA betaalt helft van de huur over april en mei

HEMA betaalt helft van de huur over april en mei

HEMA betaalt over april en mei de helft van de huur. Dat bevestigt een woordvoerster aan RetailNews. Het voorstel komt van het warenhuis en de groep verhuurders waaraan dat is voorgelegd reageerde volgens haar positief. Het is de bedoeling dat het ook voor de rest van de verhuurders gaat gelden.

De woordvoerster zegt dat HEMA opschorting van de gehele huur geen optie vindt, maar dat er wel iets moet gebeuren. Ze wijst erop dat de honderd winkels in België gesloten zijn en dat de winkels in Nederland minder klanten over de vloer krijgen. "Dan zijn ook onorthodoxe maatregelen nodig."

In Nederland zijn alle HEMA-winkels nog steeds open. "Dat is echt geweldig." Kantoorpersoneel is ook in de winkels aan de slag gegaan, om de medewerkers te ontlasten. De stationswinkels zijn sinds vorige week ook weer geopend. Het aantal onlinebestellingen neemt toe, zegt de woordvoerster.

Reacties 4


Frits Vries 31 mrt, 18:55

Boekhoorn kijk uit wat je met je centen doet.
Aan een dood paard kan je niet blijven trekken.


ikke weet het 1 apr, 09:35

Laat mijn vrouw straks ff shoppen bij de Hema, en dan aan de kassa zeggen ik betaal maar de helft. Hoe zullen ze reageren ??


Paul V 1 apr, 17:20

@ikke weet het: gewoon proberen.... je weet het nooit 🤣🤣🤣
Zonder dollen... huurmarge is bij sommige ontroerend goed magnaten letterlijk lucht. Vandaar dat ze ook akkoord gaan met een dergelijke voorstel vanuit Hema. Maar je hebt helemaal gelijk. Er zijn genoeg huurbazen die afhankelijk zijn van de huur inkomsten. Deze kunnen geen kortingen aanbieden.
Maar als de Hema nu al piept, geloof ik niet dat ze deze crisis gaan overleven. Er zal dus weer plek komen voor een nieuw merk wat de plek van Hema over gaat nemen.....


rob kost 3 apr, 12:46

De huurbaas heeft geen keus, als hij de Hema eruit zet via de rechter, mits de rechter hier een vonnis voor zou geven , dan is het alsnog onmogelijk in deze tijd om een andere huurder te vinden met als gevolg NUL inkomsten. Je hebt in deze tijd ook de corona profiteurs zoals ZZP die hun omzet "via een maatje" laten lopen om "overlevingsgeld" te kunnen claimen. Maar ook huurders die zodra ze het woord Coroma hoorde geen cent huur meer betaalde, helaas weet ik er alles van.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!