'HEMA dreigt te bezwijken door coronacrisis'

'HEMA dreigt te bezwijken door coronacrisis'

HEMA is zo hard geraakt door de coronacrisis, dat de warenhuisketen vreest voor zijn voortbestaan. Dat schrijft het FD op basis van een brief die topman Tjeerd Jegen vorige week aan pandverhuurdrs heeft gestuurd. De keten vraagt offers van zakenpartners en personeel om te kunnen overleven.

De winkels van HEMA zijn vooralsnog wel open, maar door de maatregelen is het extreem rustig in de winkelstraat. De retailer zag de omzet in zijn Nederlandse filialen de afgelopen weken met ongeveer een derde krimpen, zo blijkt uit interne rapportages die in handen zijn van de krant. Nederland is goed voor driekwart van de omzet.

De brief is verstuurd voordat het kabinet de coronamaatregelen verlengde. Jegen schrijft dat door aanhoudende winkelsluitingen en omzetverliezen ‘het voortbestaan van de onderneming in gevaar komt’. ‘Dit kan enkel worden voorkomen of afgeremd indien wij lastenverlichtingen zoeken waar mogelijk bij onze belangrijkste zakelijke relaties, waaronder onze verhuurders’, zo staat in de brief.

Eerder bevestigde een woordvoerster al aan RetailNews dat het bedrijf over april en mei slechts de helft van de huur zal betalen. Hiermee bespaart de warenhuisketen miljoenen euro’s: de huurlasten dragen zo'n dertien miljoen euro per maand. De groep verhuurders reageerde volgens de woordvoerster positief op het voorstel.
 

Reacties 2


Lennard Ronde 1 apr, 15:46

Leuke 1 april grap😂


Machiel R 1 apr, 16:14

@Lennard: Humor kan helpen in deze tijden maar deze opmerking is totaal misplaatst!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!