Specsavers schort huur Nederlandse winkels op

Specsavers schort huur Nederlandse winkels op

Opticien Specsavers heeft het betalen van zijn huur voor in ieder geval de maand april opgeschort. Dat meldt het bedrijf in een brief aan zijn verhuurders, die in handen is van Vastgoedmarkt

'Helaas kunnen aanvullende maatregelen niet uitblijven', schrijft Specsavers. 'Wij zullen de huurbetalingen en de eventuele service- en promotiekosten voor in ieder geval de maand april opschorten'.

Specsavers heeft zo'n 140 winkels in Nederland. Die probeert de optiekketen zoveel mogelijk open te houden. Het niet betalen van de huur van april is een poging om het bedrijf en zijn medewerkers te beschermen. 

Een woordvoerster zegt dat Specsavers dagelijks gesprekken voert met zijn verhuurders. Maar of dat tot andere uitkomsten heeft geleid dan het opschorten van de huur wil zij niet zeggen.

Reacties

Schandelijk ondernemen! gewoon de sores bij een ander neer leggen!

Geplaatst door Freek Hilgerdenaar op 7 april 2020 om 17:28

Dit is helaas zoals meerdere grote optiekketens doen (pearle, eyewish, hans anders). En dan ook nog speciale belastingcondities, en dealtjes met zorgverzekeraars. En alsmaar roepen dat de gewone opticien te duur is!!!!

Geplaatst door Marcel de Heus op 5 mei 2020 om 18:24