GrandVision betaalt geen huur voor 600 winkelpanden

GrandVision betaalt geen huur voor 600 winkelpanden

GrandVision betaalt in april geen huur voor zijn zeshonderd Eye Wish- en Pearle-winkels in Nederland. Dat laat het optiekconcern weten in een brief aan zijn verhuurders, die in handen is van Vastgoedmarkt. 

De kans is aanwezig dat ook in mei de huurpenningen niet worden overgemaakt naar de verhuurders, laat het bedrijf in dezelfde brief weten. 

Volgens GrandVision valt de coronacrisis niet onder het ondernemersrisico. 'Het spreekt voor zich dat deze buitengewone situatie zich kwalificeert als onvoorziene omstandigheid en een vorm van overmacht, de ontoerekenbare onmogelijkheid van nakoming van een huurovereenkomst', zo schrijft het concern.

GrandVision stelt bovendien dat het niet mogelijk is om direcht met elke verhuurder persoonlijk in gesprek te gaan, gezien de grote winkelportefeuille van het bedrijf in Nederland.

Reacties

Dit soort bedrijven MOETEN zich KAPOT schamen.
Hoeveel mensen zijn als het ware opgekocht om hun bedrijfspand te verhuren aan dit soort bedrijven, en zijn van de huurinkomsten afhankelijk ???

De bevolking moet ook maar eens naar dit soort winkel gaan en zeggen, ik neem de bril mee en betaal deze maand niet, kijken wat er dan gebeurt.

Geplaatst door ikke weet het op 7 april 2020 om 14:01

hoe durven ze als je de balans kijkt van 2019 hebben ze aan liquide middelen 166 miljoen. en een winst gedraaid van 178 miljoen. Terwijl de echte kleine ondernemers het water tot aan de lippen staat https://www.iex.nl/Aandeel-Koers/612862/GrandVision/fundamentele-analyse.aspx

Geplaatst door ger boer op 7 april 2020 om 15:00

Schandelijk ondernemen is dit hoe durven ze! wij zijn groot en jij bent klein!
Dus wij doen dit gewoon! in de jaren van dikke winst kwamen ze ook niet bij de verhuurder wij maken dit jaar 25€ per m2 meer over, zeg maar bonus.

Geplaatst door Freek Hilgerdenaar op 7 april 2020 om 17:24

Laatste nieuws

RetailTrends