'Modellen ingeschakeld voor deurbeleid winkels'

'Modellen ingeschakeld voor deurbeleid winkels'

Het deurbeleid bij winkels vanwege het coronavirus leidt tot 'vreemde uitwassen'. Dat zegt de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL) tegen RetailNews. Er zouden onder meer modellenbureaus worden ingeschakeld.

Volgens directeur Leon Vincken willen ondernemers die krap bij kas zitten voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. "Begrijpelijk, want eerst cash in, dan cash out. Maar beveiligers moeten wel conform de cao betaald worden." Het komt volgens Vincken 'zeer frequent' voor dat winkels voor het deurbeleid mensen inhuren die geen beveiliger zijn, terwijl dat volgens de wet voor particuliere beveiliging wel moet, zegt hij. "We zien intussen alle rijp en groen door elkaar die de beveiligingstaken van het deurbeleid uitvoeren. Van modellenbureaus, uitzendbureaus (niet-beveiliging) tot natuurwachters."

Aantallen kan hij niet noemen. "Maar het regent klachten." Vincken wijst erop dat beveiliging iets is voor professionals. "Zij zijn het gewend om aanwijzingen te geven. Ze kennen de grillen en de grollen, en de smoesjes. En ze stralen ook gezag uit, ondersteund door het uniform met het bekende V-teken." Doe dan ook een beroep op de groep evenementenbeveiligers die nu werkloos thuiszit, zegt Vincken.

VBe NL is een van de vijf brancheorganisaties in de beveiligingssector. Er zijn volgens Vincken zo'n 120 bedrijven bij aangesloten.

Foto ter illustratie: de Herestraat in Groningen (Roelof Kingma).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!