Vakbond CNV voert de druk op supermarkten om hun personeel een ‘coronabonus’ te geven op. “Anders komt dat zeker terug op de cao-tafel”, zegt een woordvoerder tegen Distrifood

Volgens het CNV wordt er door de crisis veel gevraagd van het supermarktpersoneel. Daarnaast levert het werken op een drukke plek voor de medewerkers gevaar op. “Dan moet je als supermarkt meer doen dan alleen mooie woorden.” Als voorbeeld wijst de woordvoerder naar omringende landen. “Zelfs Aldi en Lidl in Duitsland keren een extra beloning uit." Volgens de vakbond hebben de Nederlandse supermarkten nog geen actie ondernomen omdat ‘niemand als eerste over de brug durft te komen’.

Vakcentrumdirecteur Patricia Hoogstraaten zegt dat de situatie echter niet te vergelijken is met die in het buitenland. “Wij zitten hier met een zeer fatsoenlijke cao", aldus de directeur tegen Distrifood. "Het grootste deel van de medewerkers heeft twee weken geleden nog een eenmalige uitkering van 1,6 procent gehad. Dus dat is appels met peren vergelijken.” Volgens Hoogstraten neemt het vakcentrum het onderwerp wel mee in de wekelijkse besprekingen met werknemersorganisaties.