Het beste van RetailTrends: week 15

Het beste van RetailTrends: week 15

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Hoe retailers zich voorbereiden op de anderhalvemetereconomie
Het economisch leven weer opstarten, maar toch op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. Dat lijkt de nieuwe realiteit te worden als de beperkende maatregelen straks weer wat versoepeld worden. Yoghurt Barn, Bristol en Dille & Kamille over hoe zij deze anderhalvemetereconomie voor zich zien.

Coronacrisis: nekslag voor de stenen boekwinkel?
Online floreert de verkoop van boeken, maar in de winkelstraat lopen de verliezen op. Omzetdalingen tot wel negentig procent zijn niet uitzonderlijk. Dit terwijl veel boekhandels al weinig vlees op de botten hadden. Betekent de coronacrisis de genadeklap voor de fysieke boekwinkel?

Zijn webwinkels de grote winnaars van de coronacrisis?
Al jaren ziet menig retailer de onstuitbare concurrentie van online met lede ogen aan. Nu consumenten zich nauwelijks nog in de winkelstraat wagen en veel winkels de deuren sluiten, lijken webshops al helemaal optimaal te profiteren. Maar is dat beeld wel terecht?

Zo gaan de Belgische vastgoedeigenaren om met de coronacrisis
In Nederland hebben vastgoedeigenaren en winkeliers een akkoord bereikt waarbij overeen is gekomen dat winkeliers de huur een maand later hoeven te betalen. Maar hoe is dat eigenlijk geregeld bij onze zuiderburen? Dat zie je in deze video.

Waarom webwinkels het sinds corona nóg moeilijker hebben dan stenen winkels
Her en der ontstaat het beeld dat fysieke retail ten onder gaat door de huidige crisis terwijl webwinkels toptijden kennen. Winkelcentrumonderzoeker Hans van Tellingen plaatst daar zijn vraagtekens bij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!