Een meerderheid in de Tweede Kamer wil winkeliers tijdelijk verbieden producten in de uitverkoop te doen. Het gaat om een totaalverbod tot 1 juli voor alle non-foodretailers, zowel fysiek als online. Hiermee moeten kleinere spelers beschermd worden tegen grote partijen, die zich ondanks de crisis nog stuntprijzen kunnen veroorloven. 

"Je wilt niet dat Amazon de lokale boekwinkel nu wegconcurreert", omschrijft D66-Kamerlid Kees Verhoeven de situatie. D66 heeft normaal gesproken als standpunt dat ondernemers zelf mogen weten wat ze met hun prijzen doen, maar volgens Verhoeven zijn het 'uitzonderlijke tijden, die vragen om uitzonderlijke maatregelen’. Ook coalitiepartners CDA, VVD en ChristenUnie pleiten voor een verbod. 

Het kabinet laat weten de mogelijkheden voor een verbod te bekijken en snel met uitsluitsel te komen. De geluiden in de non-foodretailbranche over het verbod zijn verdeeld, meldt NOS. Zo is een gestarte petitie voor het verbod al 6300 keer ondertekend, maar zijn er ook winkeliers die vrezen dat de paar mensen die nog gaan winkelen in deze tijden van crisis thuisblijven als er geen kortingen zijn.