Coronablog woensdag: La Place introduceert takeaway, winkels Leapp failliet

Coronablog woensdag: La Place introduceert takeaway, winkels Leapp failliet

In dit blog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Tips zijn welkom op redactie@retailtrends.nl.

16.30 We sluiten het blog. Tot later.

16.30 IKEA versnelt e-commerceplannen door corona
De winkels van IKEA zaten op de kop af zes weken dicht. Dat gaf het Zweedse woonwarenhuis de tijd om flinke stappen online te zetten. "We hebben learnings verzameld waar we anders jaren over zouden doen", zegt countrymanager Paul de Jong tegen RetailTrends. Zo heeft het bedrijf onder meer geleerd dat ze hun winkeloppervlak ook heel goed anders kunnen inzetten, terwijl ze eerder alleen ervaring hadden in cash & carry. Nu de winkels weer open zijn wil IKEA zestig procent van alle online orders in de winkel blijven verwerken. Met e-commerce ving IKEA de afgelopen periode ongeveer de helft van de gemiste winkelomzet op. “Maar je kunt het ook omdraaien, we missen ook vijftig procent”, nuanceert De Jong. “Dat is nog steeds dramatisch en dat doet ons ook pijn.” Lees op RetailTrends het complete interview.

15.30 La Place introduceert takeaway 
La Place introduceert vandaag La Place Take Away: een afhaalservice voor ‘de vertrouwde klassiekers’ van het foodconcept, waaronder sappen en sandwiches. De takeaway-optie wordt als eerste gelanceerd bij filialen in ’s-Hertogenbosch, Enspijk en Zwolle. Als de pilot op deze drie locaties succesvol verloopt, rolt de keten de service uit naar andere ‘relevante’ locaties. “Normaal gesproken bieden we op treinstations en enkele binnenstadlocaties onze verse producten aan om mee te nemen. Nu de horeca voorlopig gesloten blijven, hebben we besloten La Place Take Away ook op een aantal andere locaties te introduceren”, vertelt directeur Chris Meijers. “Alle gerechten worden ter plekke versbereid, hygiënisch verpakt en zijn eenvoudig on-the-go mee te nemen.”

13.45 Winkels Leapp gaan niet meer open, focus op online
Het coronavirus heeft zijn tol geëist voor de winkels van refurbished Apple-producten. De winkeldochter Leapp Omnichannel is dinsdag failliet verklaard en de winkels gaan niet meer open. Dat bevestigt investeerder Nobel Capital aan Emerce. Leapp gaat de nadruk leggen op onlineverkoop. Het faillissement betekent dat enkele tientallen medewerkers hun baan verliezen. Als de omstandigheden het toelaten gaat de winkel langs de A10 bij afslag Amstel als enige weer open.

10.30 Zeventig procent winkeliers betaalt geen huur
Het merendeel van de winkeliers heeft de huur van april nog niet betaald. Dat blijkt uit navraag van radiozender BNR. Eerder riepen verenigingen van vastgoedbeleggers en verhuurders op om de huur voor winkeliers gedeeltelijk of volledig op te schorten. "Er is afgesproken dat per huurder wordt bekeken in hoeverre hij aan de huurverplichting kan voldoen", zegt een woordvoerder van vastgoedadviseur Savills tegen BNR. "Maar de cijfers laten een heel ander beeld zien: er wordt bijna niemand meer betaald. Dat is niet met elkaar te rijmen."

 

 

Reacties 2


John Nijsten 29 apr, 11:36

BNR weet blijkbaar het verschil niet tussen eigenaar en huurder. Hoe serieus moe je dan zo iets nemen?


Arie Feenstra 1 mei, 16:21

NIET!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!