Binnenkijken bij HEMA 2.0 in Leiden

Binnenkijken bij HEMA 2.0 in Leiden

Na de primeur in Eindhoven opende HEMA afgelopen dinsdag ook in Leiden een winkel volgens het vernieuwde concept. Zowel de winkel als het bijbehorende restaurant kregen een make-over, al is dat laatste gedeelte door de coronamaatregelen voorlopig nog gesloten.  

Het pand, gevestigd aan de Haarlemmerstraat 130-136, heeft ruim duizend vierkante meter winkeloppervlakte. Volgens HEMA is het voor klanten sinds de verbouwing ‘veel eenvoudiger om artikelen te vinden’, dankzij een overzichtelijke en frisse uitstraling. Daarnaast staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, woonkamer en babyspullen voortaan bij elkaar in ‘werelden’. Daardoor is het voor klanten in één oogopslag duidelijk waar ze moeten zijn. Ook zijn er zelfscankassa's geplaatst in het midden van de...

Na de primeur in Eindhoven opende HEMA afgelopen dinsdag ook in Leiden een winkel volgens het vernieuwde concept. Zowel de winkel als het bijbehorende restaurant kregen een make-over, al is dat laatste gedeelte door de coronamaatregelen voorlopig nog gesloten.  

Het pand, gevestigd aan de Haarlemmerstraat 130-136, heeft ruim duizend vierkante meter winkeloppervlakte. Volgens HEMA is het voor klanten sinds de verbouwing ‘veel eenvoudiger om artikelen te vinden’, dankzij een overzichtelijke en frisse uitstraling. Daarnaast staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, woonkamer en babyspullen voortaan bij elkaar in ‘werelden’. Daardoor is het voor klanten in één oogopslag duidelijk waar ze moeten zijn. Ook zijn er zelfscankassa's geplaatst in het midden van de winkel.

In het restaurant is het nieuwe concept ‘HEMA keuken’ toegepast, waarbij vers en gezond eten centraal staat. Zo kunnen klanten er straks salades, broodjes, smoothies, sappen en verse soepen bestellen. HEMA speelt met het nieuwe menu, gemaakt met natuurlijke ingrediënten, naar eigen zeggen in op de stijgende vraag naar verse en gezonde maaltijden. Het restaurantgedeelte is daarnaast uitgebreid en heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Vanwege de coronamaatregelen is het restaurant echter nog gesloten voor onbepaalde tijd. Wel is de ‘food to go’-afdeling op de begane grond geopend voor afhaalproducten zoals broodjes, sappen en rookworst. 

“In de afgelopen tijd is het nieuwste HEMA winkel- en restaurantconcept uitgebreid getest onder klanten in Nederland en België. HEMA ontving tijdens de testperiode veel positieve reacties van zowel klanten als haar medewerkers”, aldus Phillip Mes, landendirecteur HEMA Nederland. “Het uitrollen van het nieuwe winkelconcept is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van HEMA die bestaat uit het verbeteren van de prestaties in de kernmarkten Nederland en België, internationale groei met partners en de groei van eigen onlinekanalen.”

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!