Dille & Kamille opent nieuw distributiecentrum

Dille & Kamille opent nieuw distributiecentrum

Dille & Kamille heeft zijn logistieke activiteiten verplaatst van Zoetermeer naar een nieuw distributiecentrum in Waddinxveen. Het nieuwe dc is volgens de winkelketen groter, moderner, comfortabeler en duurzamer. 

Met het nieuwe distributiecentrum is Dille & Kamille naar eigen zeggen ‘klaar voor de toekomst’. "We groeiden al jaren uit ons jasje," aldus logistiek manager Jan van der Nagel. "Toen we het dc in Zoetermeer betrokken, hadden we negentien winkels, inmiddels 35. Afgelopen Kerst moesten we al opslagruimte bijhuren en ook onze gewone voorraad werd deels elders opgeslagen.” Bovendien is het oude pand gebouwd in een tijd dat duurzaamheid nog weinig prioriteit had, vertelt de logistiek manager. “In Waddinxveen stond dit hoog op onze wensenlijst."

Het nieuwe pand is gebouwd volgens de BREEAM-criteria (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), een keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van gas, maar wel van een warmtepomp en vloerverwarming. “Binnenkort gaan we zonnecollectoren op het dak plaatsen, de opgeleverde energie wordt hier weer gebruikt.” Ook is er circa 1,75 keer meer vloeroppervlak ten opzichte van het vorige dc. “De opslagcapaciteit is van 5200 naar 12.500 palletplaatsen gegaan. En er zijn nu acht docks voor lossen en laden, in plaats van drie in Zoetermeer."

De winkels van Dille & Kamille zijn na een tijdelijke sluiting wegens het coronavirus inmiddels weer geopend. Directeur Hans Geels houdt rekening met 'enorme omzetterugvallen' wegens de crisis.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!