Unibail-Rodamco-Westfield hengelt in april slechts 20 procent huur binnen

Unibail-Rodamco-Westfield hengelt in april slechts 20 procent huur binnen

Vastgoedreus Unibail-Rodamco-Westfield had op 24 april nog maar twintig procent van de huurinkomsten voor april binnen. Dat maakt het bedrijf bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Huur wordt normaliter een kwartaal of maand van tevoren betaald, waardoor de negatieve impact van de coronacrisis bij de vastgoedeigenaar echter nog niet volledig zichtbaar is. 

In het eerste kwartaal stegen de bruto huurinkomsten uit winkelcentra nog met 0,2 procent naar 514 miljoen euro. Maar in diezelfde periode daalden de huurinkomsten in Oostenrijk al met 18,7 procent en ook in het Verenigd Koninkrijk (-4,3 procent) en Nederland (-0,2) liepen de huren terug.

Normaal factureert Unibail-Rodamco-Westfield per kwartaal, maar door de coronacrisis heeft het dat verandert naar maandelijks. Het bedrijf geeft verder aan zijn huurders te ondersteunen waar mogelijk met huurverlichting en -uitstel. Dat geldt voor de kleine en middelgrote retailers, maar ook restauranthouders. 

Unibail-Rodamco-Westfield werkt in Nederland aan de Mall of the Netherlands in Leidschendam. Ook beheert de vastgoedeigenaar in ons land winkelcentra in Zoetermeer, Amstelveen en Almere.

Reacties 1


T J 2 mei, 10:25

In Zoetermeer staat het Stadshart half leeg dus krijgen ze ook geen huur!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!