Detailhandel wil eenduidig beleid tegen winkeldrukte

Detailhandel wil eenduidig beleid tegen winkeldrukte

Detailhandel Nederland wil dat de winkeldrukte beter wordt gereguleerd. De brancheorganisatie wil daarover in gesprek met de veiligheidsregio's, schrijft De Telegraaf.

In divere grote steden was het afgelopen weekend enorm druk. In Tilburg en Den Bosch dreigde de situatie onbeheersbaar te worden. De Tilburgse burgemeester Theo Weterings riep net als vorige week zaterdag mensen op vanwege de drukte niet meer naar het centrum te komen.

De brancheorganisatie wil deze week met de veiligheidsregio's om de tafel. "Met de juiste maatregelen is de veiligheid goed te borgen, dat gebeurt in winkels al. Maar het is lastig voor consumenten als iets in de ene gemeente wel mag, en in de andere niet", zegt directeur Hester Duursema. "Er is een protocol verantwoord winkelen. Dan willen we niet dat er allerlei alternatieve maatregelen worden ingesteld, of verschillende plaatselijke noodverordeningen."

Archieffoto

Reacties 3


Reinder Koornstra 4 mei, 10:46

Nood is Nood, en daarvoor zijn noodverordeningen. Maar wanneer het in Tilburg uit de hand loopt op zaterdag, zou het gek zijn als Groningen ook zou moeten sluiten. Wat hier achter zit is de wens dat er weer nét zoveel mensen gaan winkelen als normaal! Mét horeca, uiteraard!
Want, en dat geldt ook voor Hoog Catharijne, voor ‘Het Grote Geld’ telt maar één ding: GELD!


Herman van Wissen 4 mei, 16:06

Zou Locatus niet kunnen helpen om de problematiek inzake de te drukke winkelstraten en de te drukke winkelmomenten op te lossen? Ik den k aan app waarin de consument realtime kan zien waar het druk is en welke winkels nog bezoekers kan toe laten. Wij kunne nu al vaak zien wat de drukste momenten zijn bij winkelorganisaties. Dit moet toch te doen zijn? En welke ondernemer wil nou niet afgepast winkelbezoek. Nieuwe noodverordeningen lijken mij niets. Je maakt de consument alleen maar kopschuw.


Pieter Kooi 4 mei, 21:42

Ik ben een 67-jarige oud ondernemer en heb het volgende voorstel, want anders gaat er niet tot 25% van de RETAIL kapot, maar zal dit najaar tussen de 25% en 50% van de RETAIL verdwijnen!
Kom, het liefst z.s.m., na 20 mei met de (voorlopige) regel dat alle 60-plussers (en dan bedoel ik de renteniers, gepensioneerden, werklozen etc.) zaterdag en zondag thuis blijven. Ik behoor ook tot deze groep maar redeneer dat ik de hele week weekend heb en dan die 2 dagen wel thuis kan zijn.
Je krijgt dan dat er zo’n 5 miljoen mensen minder de straat op kunnen en de werkenden mét hun kinderen, die ook minder risico lopen, kunnen dan onverstoord (wel met restricties en de geldende regels) winkelen, de parken in, sporten etc. etc.!
Wat mij betreft wordt dit uitgebreid met doordeweek na 16:00 uur, want vòòr die tijd werken de anderen en gaan de jongeren naar school.
En ik bedoel dan vooral de aanwezigheid in de winkelstraten, parken, horeca, kappers, sportacc. etc.etc.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!