Sissy-Boy leed in het het jaar voor zijn faillissement een verlies van ruim drie miljoen euro. Dat blijkt uit het laatste faillissementsverslag, meldt RTLZ. De omzet van de modeketen kwam destijds uit op 59 miljoen euro.

Wat nog meer opvalt in het verslag van de curatoren is dat Sissy-Boy in 2017 een verlies behaalde van 700 duizend euro op een omzet van 52 miljoen euro; een flinke afwijking van eerder openbaar geworden cijfers. Frédéric Verhoeven, een van de curatoren, zegt geen verklaring te kunnen geven voor het verschil, maar mogelijk ligt de oorzaak bij de vijf Belgische winkels, die niet in de boedel vallen waarover de curatoren nu rapporteren.

De curatoren zijn inmiddels gestart met het onderzoek naar de oorzaken van het faillissement. "Daarbij zullen we ook alle cijfers tegen het licht houden. Er was sprake van veel verschillende vennootschappen, en mogelijk zijn er correcties gemaakt", aldus Verhoeven.

Ook blijkt uit faillissementsverslag dat een schuldeiser een megaclaim van ruim negentien miljoen euro bij Brand Retail Group (BRG) heeft ingediend, het voormalige moederbedrijf van Sissy-Boy. "Het lijkt erop dat BRG nooit aan de aflossingsverplichtingen heeft voldaan. Overigens hebben wij de vordering nog niet erkend", meldt Verhoeven.

Sissy-Boy ging in april 2019 failliet en maakte daarna een doorstart onder de vleugels van Termeer, het moederbedrijf van Sacha en Manfield. In het faillissementsverslag van januari stond dat er wat problemen waren met de overdracht van enkele winkels, maar een woordvoerder van de curator meldde daarna desgevraagd aan RetailNews dat er weinig aan de hand is.