Retailers en gemeenten pakken winkeldrukte aan

Retailers en gemeenten pakken winkeldrukte aan

Brancheorganisatie voor non-foodwinkels INretail en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) leggen de laatste hand aan een protocol voor veilige winkelgebieden. Nog deze week wordt het gepresenteerd.

Vooral de laatste twee weekenden was het in diverse stadscentra erg druk. Zo dreigde in Tilburg en Den Bosch de situatie onbeheersbaar te worden. De Tilburgse burgemeester Theo Weterings riep net als vorige week zaterdag mensen op vanwege de drukte niet meer naar het centrum te komen. Onder meer de politie in Arnhem deed dat ook.

"We kunnen met z'n allen niet alleen veiliger, maar ook slimmer winkelen", zegt INretail. De brancheorganisatie roept consumenten op de hele week te gebruiken voor winkelen. Via een advertentie in landelijke en regionale dagbladen wordt kopen op rustige momenten gestimuleerd. "Weekendpieken willen we vermijden."

INretail en VNG leveren de landelijke richtlijnen voor het protocol. Platform De Nieuwe Winkelstraat helpt met de regionale uitrol ervan.

Archieffoto

Reacties 1


Machiel R 4 mei, 15:48

We werken van maandag t/m vrijdag en in het weekend zijn we vrij. Ondanks dat er veel thuis gewerkt wordt houden we dat vast. Dat blijft wringen in de grotere winkelcentra. Even snel een inkoop doen (ook non-food) doen we tussendoor in de kleinere winkelgebieden. Daar loopt de omzet op dit moment goed.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!