Altera Vastgoed heeft het distributiecentrum van HEMA in Utrecht woensdag verkocht aan Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn. Boekhoorn heeft het dc dezelfde dag nog doorverkocht aan de Britse partij Hines.

De warenhuisketen gaat na de verkoop het pand van 62 duizend vierkante meter voor tien jaar huren van Hines. Dat meldt het FD. Het doel van de transactie was om een beter huurcontract af te sluiten voor HEMA en de lasten te verlagen, zegt Jan-Willem Neggers, verantwoordelijk voor de vastgoedinvesteringen bij Ramphastos, tegen VastgoedJournaal. "We hadden geen winstoogmerk voor de verkoop van het vastgoed."

Het distributiecentrum is goed voor de bevoorrading van 700 HEMA-vestigingen in de Benelux. Het logistieke centrum was eerder in handen van Altera en is voor zestig miljoen euro gekocht door Ramphastos, dat het voor zestig miljoen heeft doorverkocht aan de Britse investeerder Hines.

De Nederlandse warenhuisketen had last van een dip nadat de coronamaatregelen werden afgekondigd. Het kon de huur van april en mei slechts voor de helft betalen, meldde de retailer eind maart. Eind april geeft HEMA aan de verkopen weer te zien stijgen. Vooral online zit in de lift, daar wordt drie keer zoveel verkocht vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.