Het Amerikaanse warenhuis Neiman Marcus vraagt faillissement aan. De keten wil zo vier van de vijf miljard dollar schuld kwijtraken. Dat schrijft Business of Fashion

Voor het faillissement heeft het warenhuis 675 miljoen euro geleend van zijn crediteuren. Neiman Marcus ontvangt bovendien nog 750 miljoen als het weer uit deze faillissementsprocedure komt. Het faillissement moet orde op zaken stellen bij het warenhuis, zodat het zijn schulden onder controle krijgt. Ook zal er een reorganisatie plaatsvinden. De herstructurering moet dit najaar afgerond zijn. 

Het coronavirus dwong de warenhuisketen om al zijn deuren te sluiten en alleen nog online omzet te draaien. "Voor Covid-19 was de Neiman Marcus Group progressie aan het maken om op de lange termijn weer winstgevend te zijn en te groeien", zegt ceo Geoffroy van Raemdonck.

Vorig jaar heeft Neiman Marcus al een regeling getroffen met zijn crediteuren, zodat het grote betalingen uit kon stellen tot 2023. Nog steeds staat het luxewarenhuis in het rood.

Neiman Marcus opende vorig jaar nog een flagshipstore in de nieuwe wijk Hudson Yards in Manhattan, New York. Het is de eerste vestiging van het warenhuis in de Amerikaanse stad.