Moederbedrijf Miss Etam schorst aandeel op de beurs

Moederbedrijf Miss Etam schorst aandeel op de beurs

FNG, het moederbedrijf van onder meer Miss Etam, Steps en Promiss, heeft zijn aandeel op de Euronext-beurs tijdelijk geschorst. Dat deed toezichthouder FSMA op verzoek van de raad van toezicht.

Aanleiding is de impact die Covid-19 heeft op de retailer. Hoewel de winkels die het concern in België exploiteert vanaf maandag weer open mogen, zijn de concrete gevolgen nog niet in te schatten en zal de financiële impact aanzienlijk zijn. 

Daarnaast wil de FSMA uitleg bij enkele transacties die in 2018 bij FNG hebben plaatsgevonden, in het kader van de periodieke controle met betrekking tot het jaarverslag. Die informatie kon intern nog niet aangeleverd worden. Daarom heeft de raad van toezicht de FSMA verzocht de koers van het aandeel op de beurs tijdelijk te schorsen totdat FNG meer concrete informatie kan geven. 

Het rommelt al langere tijd bij FNG. Onlangs trok ceo Dieter Penninckx zich terug, ook werd er een nieuwe cfo aangesteld. Het bedrijf kondigde eind maart aan 'aanzienlijke omzetverliezen' te verwachten door de coronacrisis. De gevolgen zijn volgens de modespeler nog minstens een jaar voelbaar.

Nog voor de corona-uitbraak wijzigde het bedrijf zijn strategie, door veel winkels van Promiss en Steps in Nederland en België te sluiten en te focussen op online.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!