Miss Etam en Steps proberen van voorraden af te komen

Miss Etam en Steps proberen van voorraden af te komen

33 winkels van Miss Etam en vier van Steps zijn geopend voor winkelen op afspraak. De modeketens hopen zo van de huidige voorraden af te komen, meldt een woordvoerder desgevraagd aan RetailNews. Of moederbedrijf NXT Fashion met Miss Etam en Steps door wil, wordt pas duidelijk na het opheffen van de lockdown.

Anderhalve maand geleden werden de personeels-bv's van Miss Etam en Steps failliet verklaard. Daardoor kwamen bijna driehonderd medewerkers van de toen nog in totaal 46 winkels op straat te staan.

Eigenaar Martijn Rozenboom zei dat de door de overheid ingestelde lockdown de directe aanleiding was. Bovendien wees het UWV de aanvraag voor de NOW-regeling voor substantiële omzetdalingen af. Rozenboom nam Miss Etam en Steps begin september over na het faillissement van FNG en het UWV zag de ketens na de doorstart als nieuwe ondernemingen.

Via de website van Miss Etam kunnen afspraken voor winkelbezoek worden gemaakt. Voor de uitverkoop zijn uitzendkrachten ingeschakeld. Dat is noodgedwongen, zegt de woordvoerder. "Liever waren we met de eigen medewerkers doorgegaan."

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!