Alle winkels Miss Etam binnenkort dicht, toekomst onduidelijk

Alle winkels Miss Etam binnenkort dicht, toekomst onduidelijk

Alle winkels van Miss Etam en Steps gaan op korte termijn dicht. De toekomst van de twee ketens is onduidelijk, blijkt uit antwoorden van eigenaar Martijn Rozenboom.

Half februari werden de personeels-bv's van Miss Etam en Steps failliet verklaard. Daardoor kwamen bijna driehonderd medewerkers van de toen nog 46 winkels op straat te staan. Eind maart gingen 33 winkels van Miss Etam en vier van Steps weer open om van de voorraden af te komen. Voor de uitverkoop werden uitzendkrachten ingeschakeld.

Op dit moment zijn er nog 22 winkels open, laat Rozenboom via een woordvoerder aan RetailTrends weten. Op twee winkels na gaan ze eind juni dicht. De Miss Etam-filialen in Roosendaal en Almere gaan nog tot 31 juli door met de verkoop van de laatste artikelen. "Er komt later dit jaar een rebranding van Miss Etam", meldt Rozenboom. Maar om hoeveel winkels het gaat en wanneer die weer opengaan, is volgens hem nog niet bekend.

Rozenboom nam Miss Etam en Steps begin september over na het faillissement van modegroep FNG. Sindsdien was het onrustig rond de ketens. Zo was er gedoe over loonbetalingen, gingen tientallen winkels dicht en werd de webshop uit de lucht gehaald.

Half februari viel het doek voor de personeels-bv's van Miss Etam en Steps, nadat Rozenboom zelf het faillissement had aangevraagd. Hij zei dat de door de overheid ingestelde lockdown de directe aanleiding was. Bovendien wees het UWV de aanvraag voor de NOW-regeling af. Het UWV zag de ketens na de doorstart als nieuwe ondernemingen.

Foto: Miss Etam in het Arnhemse winkelcentrum Kronenburg.

Reacties 3


Joost Kriek 22 jun, 17:39

Laat Miss Etam en Steps gewoon verdwijnen, de consument is klaar met die concerns. Natuurlijk zullen een paar klanten ze missen maar voor de rest is het de V&Droute. Iedereen vind het heel erg dat ze verdwijnen om vervolgens weer naar de Zara, H&M of Primark te gaan.


James Cooper 23 jun, 11:24

Triest dat curatoren steeds weer ketens doorverkopen aan mensen als Martijn Rozenboom. Die willen alleen de laatste opbrengst er nog uitpersen over de rug van de werknemers, verhuurders en andere schuldeisers.


Jenny Gidding 22 jul, 10:35

Heel irritant dat je al heeel lang geen kadobonnen meer kan inleveren. Wel verkopen maar inleveren niet. Kan nergens contact krijgen met Miss Etam voor uitleg. Zo jammer dit.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!