'95 procent koopt wel eens biologisch'

'95 procent koopt wel eens biologisch'

Meer Nederlandse huishoudens kochten in 2019 biologische producten. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Bionext. Het gaat om 95,1 procent van de huishoudens.

De groep consumenten die wel eens voor een biologisch alternatief kiest, doet dat ook steeds vaker. De overgrote meerderheid (89 procent) koopt deze producten in de reguliere supermarkt. De stijging lijkt dan ook te verklaren door het toenemende aanbod van biologische producten bij supermarkten. Consumenten zien biologische producten vooral als milieuvriendelijk (41 procent), diervriendelijk (40 procent) en 'puur', zonder onnodige toevoegingen (39 procent). Slechts veertien procent van de huishoudens die biologisch koopt, geeft aan dit vanuit imago-overwegingen te doen. 

Hoewel de verkoop stijgt, blijft de prijs volgens GfK de grootste barrière. 68 procent van de huishoudens geeft aan vaker voor biologische artikelen te kiezen als deze goedkoper zouden zijn. Het prijsverschil is de afgelopen jaren wel kleiner geworden volgens de Consumentenbond: in 2019 waren biologische producten gemiddeld 1,75 keer zo duur als niet-biologische, versus twee keer zo duur vijf jaar geleden. Biologische producten, met name seizoensproducten, zijn nu soms even duur of zelfs goedkoper dan A-merken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!