Thuiswinkel.org: zorgen om drukte bij PostNL

Thuiswinkel.org: zorgen om drukte bij PostNL

Thuiswinkel.org maakt zich zorgen over de drukte bij PostNL waarvan vooral kleine webshops de dupe zouden zijn. De branchevereniging wil meer duidelijkheid en transparantie vanuit de bezorgdiensten.

Volgens directeur Wijnand Jongen spelen de bezorgproblemen niet alleen bij kleine, maar ook bij middelgrote en grote webshops. "Wij zijn hierover namens onze leden al enige tijd in gesprek met PostNL", aldus Jongen. "De behoefte aan meer duidelijkheid en transparantie over volumes, zodat webwinkels weten waar ze aan toe zijn, is groot. Om klanten beter te kunnen informeren over levertijden, willen onze leden exact weten hoeveel pakketjes er dagelijks worden opgehaald."

Meer duidelijkheid zou 'frustratie wegnemen' bij de ondernemers. Daarnaast zouden webwinkels tijdig kunnen zoeken naar alternatieve manieren om extra pakjes uit te leveren. "We hebben begrip voor de situatie van PostNL maar verwachten dat er in de komende tijd meer aandacht wordt besteed aan duidelijke informatievoorziening over volumes voor alle webwinkels", aldus Jongen.

Het aantal online bestellingen heeft sinds de uitbraak van het coronavirus een vlucht genomen. Naar verwachtingen blijven de volumes ook in de komende weken hoog, nu het vakantiegeld (bijna) wordt gestort en consumenten waarschijnlijk niet of anders op vakantie gaan. PostNL erkent de drukte en zet momenteel al veertig procent extra capaciteit in. Door de drukte, de coronamaatregelen en het ziekteverzuim kunnen er alsnog vertragingen ontstaan.

Reacties 11


tim bos 1 jul, 12:13

Wat een zooi bij post nl. mijn pakket helemaal gesloopt terug van Den Haag naar Praag. Maar volgens mij is mijn pakket nooit in Praag geweest. een ander pakket staat al een week in een sorteer centrum. F*ck you postnl nooit meer voor mij. Ga wel naar een echt bedrijf. amateurs. je kan ook nog niet eens de klanten service bellen.


HP K 27 mei, 11:32

Bij mij doet DHL het super goed nu. 2 bezorgslots per dag, 's avonds door jongeren bezorgd in de nieuwe elektrische bezorgautotjes.
Zware pakketten overdag in grotere bus. PostNL gaat iets minder soepel. Maar eigenlijk ook niet veel over te klagen.


Jos slomp 18 mei, 09:34

Laat verzendbedrijven hierop reageren wanneer ze alles weer op orde hebben en op tijd kunnen leveren.
dat is toegevoegde waarde, denk in oplossingen niet in problemen


Jeanet VL 15 mei, 22:26

Aangewezen is aangezien


Jeanet VL 15 mei, 22:26

Hier worden ongeveer 120 pakketten per week verzonden via PostNL, allemaal lopen ze circa een week vertraging op (ondertussen lijkt het voor de klant of er niets verstuurd is, aangewezen de eerste scan pas gegeven wordt tijdens sorteren, net voor het bezorgen).
Vervolgens bestellen wij zelf bij andere webshops. Volgende dag in huis, via PostNL. Zie, dát begrijpen we dan niet. Daar geeft PostNL ook geen verklaring voor, dat vinden we jammer.


Mh Stoffelen 15 mei, 18:45

Joke akkermans als je werkt voor postnl moet je je aan de regels van het Rivm houden dus


Mh Stoffelen 15 mei, 18:44

Nou Roy van dongen wat een onzin er werken juist heel veel uitzendkrachten bij ons


Joke Akkermans 15 mei, 17:26

Postnl huurt bedrijven in die de rivm niet kennen en gooien de pakjes in de algemene ruimte of over de schutting


Top Klima 15 mei, 14:53

Wij versturen 10 a 15 keer per week via postnl alle zendingen met vertraging. Nu per gls en andere dag geleverd


Roy Dongen 15 mei, 12:36

PostNL doet het fantastisch in deze crisis. Steekt met kop en schouder uit boven de overige bezorgdiensten. Tot op heden (met gemiddeld tenminste 4 leveringen per week de afgelopen 2 maanden) heeft zich geen enkele vertraging voorgedaan die te wijten was aan PostNL. De enige vertragingen (bij iedere bestelling bij FonQ bijvoorbeeld) lagen in het geheel niet aan PostNL. Helaas wordt in mijn ervaring PostNL veelal als zondebok gebruikt voor het gebrek aan capaciteit binnen de eigen organisaties.


roy post 15 mei, 11:36

tja als je geen personeel aan neemt
via uitzend buro ofzo
trouwens bij gls is het ook een zooitje

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!