Geen uitverkoopverbod om kleine winkeliers te helpen

Geen uitverkoopverbod om kleine winkeliers te helpen

Er komt geen tijdelijk verbod op de uitverkoop. Volgens het ministerie van Economische Zaken blijkt het juridisch lastig en is er onder ondernemers niet genoeg draagvlak voor.

Een Kamermeerderheid stelde voor om de uitverkoop tot 1 juli te verbieden. Kleinere winkeliers zouden zo beschermd worden tegen grote partijen, die zich ondanks de crisis nog stuntprijzen kunnen veroorloven. Staatssecretaris Mona Keijzer zei dat ze zou laten onderzoeken of zo'n verbod mogelijk is. Volgens de NOS blijkt nu dat het juridisch niet mogelijk is om op korte termijn het verbod ook te laten gelden voor onlinewinkels. Daardoor zou het aantrekkelijker worden om op internet te winkelen en daar zijn fysieke winkels niet bij gebaat.

Bovendien bleek niet de hele sector hetzelfde te denken. Zo zijn er winkeliers die verwachten dat mensen hun aankopen zullen uitstellen tot 1 juli, terwijl ze juist nu omzet nodig hebben. Eerder zeiden WE Fashion en vanHaren tegen RetailTrends dat ze niets zien in een uitverkoopverbod.

 

Reacties 2


Reinder Koornstra 25 mei, 19:28

Ik blijf maar niet begrijpen waarom traditionele stenen retailers niet snappen dat dit in deze tijd een onzinnig verzoek is! Daarbij, zorg met z’n allen voor een echt uitverkoop sfeertje, juist nú, het boekjaar is tóch naar de Filistijnen. Ga de grote jongens juist lokaal aanpakken, daar kunnen ze toch niet op reageren.


Henk Bakker 26 mei, 17:35

Het niet compleet van de baan, dat is nog het meest zorgwekkende. Dat de overheid wil bepalen wat winkels mogen vragen voor hun producten. Het leven is voor veel mensen al duur genoeg.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!