Er komt geen tijdelijk verbod op de uitverkoop. Volgens het ministerie van Economische Zaken blijkt het juridisch lastig en is er onder ondernemers niet genoeg draagvlak voor.

Een Kamermeerderheid stelde voor om de uitverkoop tot 1 juli te verbieden. Kleinere winkeliers zouden zo beschermd worden tegen grote partijen, die zich ondanks de crisis nog stuntprijzen kunnen veroorloven. Staatssecretaris Mona Keijzer zei dat ze zou laten onderzoeken of zo'n verbod mogelijk is. Volgens de NOS blijkt nu dat het juridisch niet mogelijk is om op korte termijn het verbod ook te laten gelden voor onlinewinkels. Daardoor zou het aantrekkelijker worden om op internet te winkelen en daar zijn fysieke winkels niet bij gebaat.

Bovendien bleek niet de hele sector hetzelfde te denken. Zo zijn er winkeliers die verwachten dat mensen hun aankopen zullen uitstellen tot 1 juli, terwijl ze juist nu omzet nodig hebben. Eerder zeiden WE Fashion en vanHaren tegen RetailTrends dat ze niets zien in een uitverkoopverbod.