'Merendeel kleine winkeliers trof huurregeling met pandeigenaar'

'Merendeel kleine winkeliers trof huurregeling met pandeigenaar'

Uit een enquête van verhuurdersvereniging Vastgoed Belang blijkt dat acht van de tien particuliere winkelpandeigenaren een regeling heeft getroffen met zijn huurders. Dat meldt RTL Nieuws. 

Pandeigenaren maakten de financiële afspraken met hurende winkeliers door de coronacrisis. Per winkelier is gemiddeld een maand huur kwijtgescholden en een maand huur is opgeschort. Bij huurders waar geen regeling is getroffen, was geen sprake van noodzaak, zoals bijvoorbeeld bij supermarkten. 

De uitkomsten van het onderzoek staan haaks op het onderzoek dat Detailhandel Nederland twee weken terug uitvoerde. Daaruit zou blijken dat de helft van de winkeliers geen afspraken met zijn verhuurder had gemaakt over huurverlichting. Volgens Laurens van de Noort, directeur van Vastgoed Belang, zit dat verschil in de achterban van de twee partijen. "Detailhandel Nederland keek naar alle verhuurders, ook de grote spelers. Onze achterban bestaat uit particulieren die voor eigen geld en risico beleggen in vastgoed."

"Wij hebben geen uitsplitsing gemaakt tussen grote en kleine winkelpandeigenaren", zegt de woordvoerster van Detailhandel Nederland. In een aantal gevallen kwam wel naar voren dat waar gesprekken goed verliepen en een akkoord werd gesloten, dit vaak bij particuliere verhuurders was. 

Reacties 3


Jan Duifhuizen 28 mei, 10:11

Ik herken bovenstaand niet, bij ons is slechts 30% bereid mee te denken in de vorm van huurverlaging, opschorten willen ze wel, dit geeft alleen lucht op de korte termijn liquiditeit en komt de 'klap' later.


W. de Groot 28 mei, 12:48

Ook ik herken dit niet. Een enkele particuliere verhuurder werkt in het geheel niet mee. 90% heeft wel ingestemd met het "Steunakkoord" waarin afspraken zijn gemaakt over het opschorten van de huur (50% over de maanden april, mei en juni). Met geen enkele verhuurder zijn er nadere afspraken gemaakt. Met name onder de grote rivieren blijft de omzet nog mijlenver achter op die van vorig jaar.


ikke weet het 29 mei, 09:33

Je kunt het ook omdraaien, wij verhuren aan Zeeman, en deze hebben op eigen initiatief de huur gehalveerd.
in de brief staat wanneer je het er niet mee eens bent dat je dan contact met hun op kunt nemen.
Na diverse mails geen reactie, dus gebeld, wordt er gezegd ik zal er naar kijken , en de arrogante vastgoedman uit België sluit onbeschoft af met een plezante dag verder.
Vervolgens een mail dat je proberen om de huur over juni in zijn geheel te betalen, maar over de andere maanden wordt niet gesproken.

Kun je nagaan hoe slecht het moet gaan met Zeeman.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!