'HEMA-eigenaar heeft troeven op zak om warenhuis te behouden'

Ondanks het voorstel van obligatiehouders om HEMA over te nemen en daarbij een deel van de schuld van het warenhuis kwijt te schelden, maakt eigenaar Marcel Boekhoorn kans om zijn warenhuis te behouden. Dat blijkt uit een analyse van het FD.

Volgens de krant weet Boekhoorn dat de obligatiehouders de machtsgreep uit nood doen, omdat er wat moet gebeuren bij het bedrijf. Eigenaar zijn van een winkelketen is alleen iets heel anders dan geld lenen aan een winkelketen om rendement te maken. De mogelijkheid bestaat dat de obligatiehouders HEMA weer verkopen indien de schuld geherstructureerd is en dan kan Boekhoorn de keten (met een lagere schuld) weer terugkopen. 

Bij een mogelijk verkopen zijn er waarschijnlijk ook andere kapers op de kust. Bovendien is de kans groot dat de obligatiehouders HEMA voor de hoofdprijs van de hand doen. Ook dan is Boekhoorn in het voordeel, omdat hij HEMA goed kent. "Het is ook niet ondenkbaar dat Boekhoorn tijdens zo'n verkoopproces informatie weet te vergaren over de andere biedingen en zo de kans krijgt te overbieden", meldt een anonieme bron. 

Boekhoorn moet over twee weken een lening van vijftig miljoen euro aflossen. Volgens betrokkenen moet er voor die tijd een plan liggen om HEMA's complete schuld aan te pakken.

RetailTrends dook vorige week in het moeizame HEMA-avontuur van Boekhoorn.

 

Reacties 8


J P 2 jun, 10:18

Wat een dievenbende{


Retail Expert 2 jun, 10:53

Het wordt nu toch echt eens tijd dat de overheid met wetgeving komt om dit soort misstanden te voorkomen. Kopen, verkopen, terugkopen....de investeerders graaien tientallen miljoenen en de werknemers zijn uiteindelijk de dupe.


G B 2 jun, 11:10

Heeft de overheid wel de kennis en kunde om deze fenomenen te regiseren?


Jan Hendriks 2 jun, 19:27

Hema verkopen voor de hoofdprijs? Wie gaat voor dit bedrijf in godsnaam nog veel geld betalen?! Heeft de slag definitief verloren van e commerce enerzijds en Action en Primark anderzijds. Jongeren laten deze formule links liggen.


Reinder Koornstra 2 jun, 20:25

Nou, Jan Hendriks, ik zie de jeugd daar echt nog wel rondscharrelen, niet te snel een formule afschrijven! Maar inderdaad, welke hoofdprijs? Helaas is het geschetste plaatje wel een realistische mogelijkheid. Als ik er gewerkt had, was ik allang eerder vertrokken, en dat zou ik iedereen aanraden die dat kan! Laat meneer Boekhoorn eerst maar eens schoon schip maken en dat bedrijf eindelijk eens de nieuwe tijd intrekken! Bij HEMA 4.0 wil iedereen wel weer werken!


Heinrie Kroeze 3 jun, 16:51

ik koop ook wel eens bij de 2 bedrijven hierboven genoemd maar geef mij maar de kwaliteit van Hema.


Magda Brouns 3 jun, 18:11

De Hema heeft goed ondergoed en kleding voor de kinderen. Het is jammer dat mensen zo denken. Ik werk er al 44 jaar en erger mij soms om de reacties van sommige mensen. Hoe het verder met de Hema zal aflopen weet nog niemand. Dus oordeel niet zo snel. We zullen zien .


Freek Hilgerdenaar 5 jun, 12:36

Hema heeft een prachtige formule! Die Boekhoorn is niet gek die weet echt wel wat hij doet, Extra garanties/ Kapitaal van de overheid super toch voor zijn bedrijf. ik vraag me wel af waar de schuld zit? Want uiteindelijk heeft hij in Nederland 250 filialen en de rest van de winkels zijn van de Franchisenemers met 3000 man personeel en deze zelfstandige ondernemers kunnen al steun van de overheid krijgen.
Dus wie gaan we steunen? en wat gaan we steunen?(buitenland)
Nogmaals n top formule, kom altijd in Deurne bij Hema in een woord geweldig helemaal niets mis mee.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!