Boekhoorn wilde voor half miljard met HEMA verder

Marcel Boekhoorn heeft in de zomer van 2020 533 miljoen euro geboden om HEMA zelf voort te zetten. De schuldeisers accepteerden dat bod niet omdat ze op een hoger bod van Ahold Delhaize wachtten, vertelt Boekhoorn in een interview met Quote.

HEMA kwam vorig jaar zomer in handen van zijn schuldeisers, nadat het niet lukte met toenmalig eigenaar Boekhoorn een akkoord te bereiken over de schuldaflossingen. Hij kreeg nog wel de kans om zelf een bod te doen op de winkelketen. Dat deed hij ook, maar dat werd dus afgewezen. “Omdat ze dachten dat Ahold minstens 700 tot 800 miljoen euro zou bieden. Maar dat bod is er nooit gekomen.”

Boekhoorn noemt het een ‘strategische misser’ dat de Albert Heijn-eigenaar niet met een dergelijk bod kwam en noemt het bedrag ‘een koopje’. Door het uitblijven van dat bod was Boekhoorn de hoogste bieder, maar hij trok zich uiteindelijk terug. Vanwege het ‘juridische steekspel’ dat rond HEMA was ontstaan besloot hij naar eigen zeggen zelf om niet meer betrokken te zijn. HEMA werd later voor een lager bedrag - ruim vierhonderd miljoen euro - verkocht aan Jumbo-familie Van Eerd en Parcom.  

Miljardair Boekhoorn, die tussen 2018 en 2020 eigenaar was van HEMA, kijkt met trots op die periode terug. “Over HEMA is zoveel onzin geschreven, vooral dat het een mislukt avontuur zou zijn”, stelt hij. Hij wijst erop dat hij 18 duizend banen heeft kunnen behouden. “Ik heb zoveel bedankjes gekregen, van kaartjes van medewerkers tot paginagrote advertenties in kranten. Dat deed me wel iets.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!