Tweede Kamer steunt wetsvoorstel franchise

De Tweede Kamer steunt het wetsvoorstel franchise. Het voorstel moet volgens staatssecretaris Mona Keijzer (ministerie Economische Zaken en Klimaat) een betere balans brengen in de verhouding tussen franchisegevers en franchisenemers.

Door de kamerleden werd gisteravond gesproken over het wetsvoorstel en in dat gesprek werd de noodzaak van de wet benadrukt. Ook wordt aangestuurd op een snelle invoering van het wetsvoorstel. Kamerleden onderstrepen dat er sprake is van een machtsongelijkheid tussen franchisenemers en franchisegevers.

Tijdens het gesprek werd daarnaast geopperd om het voorstel en de uitwerking daarvan vijf jaar na invoering te evalueren. Ook werd gevraagd om in de wet op te nemen dat de dwingende bepalingen uit de wet niet gelden voor franchisenemers in het buitenland. 

Volgende week dinsdag stemt de Tweede Kamer over het wetsvoorstel. 

Foto: Jumbo was volgens De Nationale Franchise Gids de snelst groeiende franchiseformule van Nederland in 2019.

Reacties 1


K Mertens 10 jun, 11:09

Dit is een geweldige stap voor de franchisenemers en zal bij deze ondernemers voor heel veel rust zorgen. Ik heb het in het verleden meegemaakt met het autoritaire gedrag van de franchisegever en dit zorgt voor heel veel stress..

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!