De officiële opening van Westfield Mall of the Netherlands is verplaatst naar maart 2021. Oorspronkelijk zou de ‘grand opening’ in oktober dit jaar plaatsvinden, maar volgens Unibail-Rodamco-Westfield is dat door de coronacrisis voor veel (toekomstige) huurders te vroeg.

"De uitzonderlijke pandemie die de wereld de afgelopen maanden heeft getroffen en de vele gevolgen hiervan, zoals de lockdown en het implementeren van de anderhalvemeter-regel, hebben ertoe geleid dat we het openingsevenement hebben uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2021”, aldus Teun Koek, project director Westfield Mall of the Netherlands. Koek geeft wel aan verheugd te zijn over hoe de reeds voltooide delen van het nieuwe winkelcentrum tot nu toe zijn ontvangen. “En we kijken ernaar uit om de komende maanden meer delen te openen en spannende evenementen te organiseren in het centrum.”

Westfield Mall of the Netherlands maakt daarnaast bekend dat de merken Levi's, Rituals, Swiss Sense en Haribo een contract hebben getekend. De directie noemt dit een ‘veelbelovend signaal voor de komende maanden’, ondanks de pandemie. Inmiddels zijn er ruim 95 retailers actief in het winkelcentrum.