KFC geeft medewerkers extraatje bij coronabesmetting

Medewerkers van KFC die door corona worden getroffen, kunnen een financiële tegemoetkoming verwachten. Ze krijgen negenhonderd euro als ze zelf ziek worden, maar ook als ze een familielid moeten verzorgen dat ziek is geworden.

De tegemoetkoming is puur bedoeld als extraatje, zegt HR-directeur Laura Cents van KFC Northern Europe tegen het AD. Anders dan in de VS worden in Nederland salarissen conform cao-afspraken gewoon doorbetaald. "Financiële gezondheid van werknemers is een basisbehoefte, daarom heeft KFC geld beschikbaar gesteld waarmee werknemers eventuele onkosten kunnen vergoeden. Zo komt niemand in geldproblemen." Het gaat bijvoorbeeld om reiskosten of om extra kosten die gemaakt worden bij mantelzorg.

Het geld komt uit een fonds van moederbedrijf Yum!, waar ook Pizza Hut en Taco Bell onder vallen. Volgens Cents hebben werknemers in diverse landen er al gebruik van gemaakt. "In Nederland heeft gelukkig nog niemand van onze restaurants te maken gekregen met corona. Maar we zijn wel superblij dat we het kunnen aanbieden."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!