Apple laat streng app-beleid los

Apple laat streng app-beleid los

Apple geeft zijn klanten na de zomer meer vrijheid om zelf apps te kunnen kiezen. Het techbedrijf bepaalt op dit moment nog grotendeels welke applicaties klanten kunnen gebruiken en op welke manier, wat eerder leidde tot rechtszaken over machtsmisbruik. Dat wil Apple in de toekomst voorkomen.

Vanaf het najaar kunnen Apple-klanten ook apps van derden als voorkeursapplicatie op hun telefoon installeren, iets wat bij zijn concurrenten al jaren gebruikelijk is. Op dit moment kunnen iPhone-gebruikers bijvoorbeeld nog geen Google Chrome of Firefox als standaardbrowser gebruiken, maar in het nieuwe iOS 14 kunnen gebruikers hun standaardbrowser voor het eerst zelf instellen.

De starre houding van Apple leidde al tot klachten van bedrijven als Spotify en Tile. Vermoedelijk wil de techreus met de versoepeling overheidsregulering op afstand houden. Ook gaat het bedrijf meer inzetten op privacy met een aantal nieuwe functies. Zo is op de iPhone en iPad onder meer te zien of de camera en microfoon worden gebruikt, door middel van gekleurde bolletjes rechtsboven in het scherm. In het Control Center is te zien welke app gebruikmaakt (of heeft gemaakt) van de camera en/of microfoon. Daarnaast moeten apps vanaf nu toestemming vragen voor tracking en voor het delen van informatie met andere applicaties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!