Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker en Big Bazar, leed vorig jaar een nettoverlies van 144 miljoen euro. Dat was een veel beter resultaat dan een jaar eerder, toen het verlies 344 miljoen bedroeg.

De omzet liep terug van 817 miljoen naar 544 miljoen euro, door de verkoop van ketens en het sluiten van slecht draaiende winkels. Zo werden vorig jaar de groothandel en de franchiseactiviteiten van Marskramer verkocht. Het eigen vermogen is met 64 miljoen weer positief. Dat was een jaar geleden met 325 miljoen negatief. 

Mirage zegt dat de organisatie de eerste moeilijke maanden van de coronacrisis goed is doorgekomen, zonder een beroep te doen op steunmaatregelen van de overheid. "Ik ben tevreden over het jaar 2019, waarin wij weliswaar een verlies hebben gemaakt, maar onze budgetten en doelstellingen voor het jaar hebben gehaald. Op een aantal gebieden hebben we het zelfs beter gedaan dan we hadden verwacht", zegt ceo Michiel Witteveen. 

Tegen het FD zegt Witteveen dat hij stevig gaat onderhandelen met de pandeigenaren. "Er ontstaat gewoon leegstand, zeker sinds de uitbraak van corona. Dus we zetten in op veel lagere huren. Denk aan dertig procent." Als dit lukt en de verkopen gaan goed, dan verwacht de ceo een 'klein verlies' van enkele tientallen miljoenen over 2020.

Zie ook: Witteveen nog steeds geïnteresseerd in overname HEMA