Moederbedrijf Blokker lijdt verlies van 144 miljoen

Moederbedrijf Blokker lijdt verlies van 144 miljoen

Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker en Big Bazar, leed vorig jaar een nettoverlies van 144 miljoen euro. Dat was een veel beter resultaat dan een jaar eerder, toen het verlies 344 miljoen bedroeg.

De omzet liep terug van 817 miljoen naar 544 miljoen euro, door de verkoop van ketens en het sluiten van slecht draaiende winkels. Zo werden vorig jaar de groothandel en de franchiseactiviteiten van Marskramer verkocht. Het eigen vermogen is met 64 miljoen weer positief. Dat was een jaar geleden met 325 miljoen negatief. 

Mirage zegt dat de organisatie de eerste moeilijke maanden van de coronacrisis goed is doorgekomen, zonder een beroep te doen op steunmaatregelen van de overheid. "Ik ben tevreden over het jaar 2019, waarin wij weliswaar een verlies hebben gemaakt, maar onze budgetten en doelstellingen voor het jaar hebben gehaald. Op een aantal gebieden hebben we het zelfs beter gedaan dan we hadden verwacht", zegt ceo Michiel Witteveen. 

Tegen het FD zegt Witteveen dat hij stevig gaat onderhandelen met de pandeigenaren. "Er ontstaat gewoon leegstand, zeker sinds de uitbraak van corona. Dus we zetten in op veel lagere huren. Denk aan dertig procent." Als dit lukt en de verkopen gaan goed, dan verwacht de ceo een 'klein verlies' van enkele tientallen miljoenen over 2020.

Zie ook: Witteveen nog steeds geïnteresseerd in overname HEMA

Reacties 8


Frits Vries 30 jun, 09:42

@redactie:
Ik mis de informatie omtrent het cadeautje van de familie blokker van 250 milj. Euro
Wat is daar nog van over?
En zien dan de cijfers er niet te mooi uit nu?


Henk Jansen 30 jun, 10:39

Laten we ajb blij zijn met dit bericht. Ondernemers als Michiel Witteveen zijn zeldzaam en hebben de ouderwetse straatvecht mentaliteit. Blokker komt er wel. Tijdens corona hebben ze aangetoond dat ze zeer relevant zijn voor de consument. Laten we trots zijn op dit soort iconen


Gert De vries 30 jun, 12:51

Na de vuile streek die Blokker leverde door een bod te doen op de HEMA terwijl die in onderhandeling was zet ik geen voet meer in een Blokker.


Bert Ysfogel 30 jun, 13:24

Waarom is een bod op Blokker tijdens de onderhandelingen een vuile streek?


c.t. de koning 30 jun, 19:21

Het was een bod op Hema, alleen maar knap dat hij dit durft,
en helemaal goed dat hij de verhuurders aan gaat pakken
want het is toch wel duidelijk dat het steeds moeilijker wordt om wat over te Houden
Action betaald ook veel minder voor de meters dan Blokker


M V 30 jun, 19:47

@Gert de Vries

HEMA is bij Witteveen in zeer goede handen. Hij laat met Blokker en Intertoys zien dat deze ketens na zeer moeizame jaren inmiddels weer (bijna) rendabel zijn.


D. Sitanala 21 jul, 22:20

Blokker is in goede handen bij Witteveen! Dit is alleen maar mooi.


Joop Steenbergen 13 aug, 15:40

Het is gelukig dat jaap blokker hier niks meer van mee krijgt de heer witteveen heeft mee geholpen wat jaap opgebouwd heeft in 30 jaar van een erfenis 22 winkels er 3000 winkels te maken een van onze grootste iconen die nedetland verloren heeft er blijft met de heer witteveen niks meer van ovet

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!