New York Pizza wil definitief af van contant geld

New York Pizza accepteert ook na de coronacrisis geen contant geld meer. Die verwachting spreekt topman Philippe Vorst uit in een gesprek met NU.nl.

De keten stapte enkele maanden geleden uit gezondheidsoverwegingen over op pin-only. Dat was volgens Vorst geen gemakkelijk besluit. "Van de ene op de andere dag zet je cash uit omdat je geen geld meer wil wisselen aan de deur. Het is een groot risico dat je klanten verliest, maar dat neem je om klanten en medewerkers veilig te houden."

Maar de stap pakte goed en Vorst denkt dat het een blijvertje wordt. "Normaal hadden we vlak voor de zomer altijd overvallen op onze vestigingen. Dat werd al jaren minder doordat we steeds meer digitaal geld hadden, maar ik heb nu over geen enkele overval meer gehoord. Ik ben er dus een heel groot voorstander van om dat nooit meer terug te zetten. Dat is dan iets dat voortkomt uit corona."

Tijdens de coronacrisis ging New York Pizza door met het openen van nieuwe vestigingen. Ook de komende tijd komen er zaken bij, zowel in Nederland als in Duitsland. "Onze eerste vestiging in Duitsland is een van onze beste, dat nodigt dus zeer uit om door te groeien. Daarnaast openen we onze eerste vestiging in België."

Eerder deed kledingketen terStal contant geld definitief in de ban. RetailTrends sprak met directeur Niek Gloudemans over de beweegredenen en vroeg zich af of dit het 'nieuwe normaal' wordt.

Reacties 1


Iwan Kooiman 7 jul, 18:41

Weer stome argument veiligheid hoop veel klanten verliest

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!