Albert Heijn rolt contant betalen bij zelfscankassa uit

Albert Heijn rolt contant betalen bij zelfscankassa uit

Albert Heijn heeft zijn pilot rond het gebruik van een ‘cashrecycler’, een manier om klanten contant te laten afrekenen bij de zelfscankassa’s, uitgerold. Inmiddels zijn 175 winkels voorzien van deze betaalmethode. 

Een woordvoerder van Albert Heijn laat aan het AD weten dat de cashrecycler in meer filialen komt. Er zouden meerdere winkels per week worden verbouwd, die ook worden voorzien van een cashrecycler.

De pilot debuteerde in 2022 in het Albert Heijn-filiaal in Pijnacker, als onderdeel van een nieuw winkelconcept. Klanten kunnen hier zowel met briefgeld als met munten betalen. Ook wordt wisselgeld teruggegeven bij de zelfscankassa. “Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk winkels ermee worden uitgerust”, zei de supermarktketen destijds.

Albert Heijn benadrukt dat kassa’s met medewerkers blijven bestaan. 

Jumbo
Branchegenoot Jumbo startte in 2021 een test met een systeem bij bemande kassa’s waarin klanten zelf munten en briefgeld kunnen doen. Het systeem geeft ook automatisch wisselgeld terug.  Het ‘gesloten contant-systeem’ maakt het voor zowel klanten als medewerkers veiliger zei een woordvoerder van de supermarktketen eerder. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!