FNG wil uitstel van betaling voor onder meer Miss Etam en Steps

Modegroep FNG vraagt het faillissement aan voor enkele onderdelen in België, waaronder schoenwinkelketen Brantano. Voor de Nederlandse activiteiten, waaronder Miss Etam en Steps, is uitstel van betaling aangevraagd. Bij de groep werken zo'n drieduizend mensen.

Ceo Paul Lembrechts maakte het nieuws eerder bekend tijdens een bijzondere ondernemingsraad. FNG is er niet in geslaagd op tijd financiering te vinden. De banken wilden niet bijspringen en hebben volgens de modegroep sommige uitstaande kredieten opgeëist en de bankrekeningen geblokkeerd. "Verscheidene vennootschappen van de FNG-groep beschikken hierdoor niet langer over de vereiste middelen om te betalen en hun activiteiten verder te zetten." Volgens De Standaard geldt de faillissementsaanvraag voor onder meer Ginger, Fred en Ginger, CKS, Concept Fashion, Expresso Belgium en Market Retail Belgium.

FNG meldt in een persbericht dat voor 'een reeks Nederlandse vennootschappen' uitstel van betaling is aangevraagd. De woordvoerder van FNG zegt tegen RetailNews dat het gaat om acht bv's: Miss Etam Operations, Steps Retail, Modehuizen Claudia Sträter, Expresso Fashion Web, Expresso Fashion, New Fashions, Theo Henkelman Schoenen en FNG Retail Services. Voor de moedervennootschap FNG NV en de Zweedse activiteiten (Ellos) is geen insolventieprocedure aangevraagd.

FNG verkeert al lange tijd in grote financiële problemen. Vorig jaar leed het concern een nettoverlies van bijna driehonderd miljoen euro en het bouwde een schuldenberg op van vele honderden miljoenen euro's. De directie, bestaande uit de drie oprichters, werd eerder dit jaar vervangen. In juni meldde FNG dat er tientallen winkels in België zouden sluiten. In januari werd al bekend dat in Nederland alle winkels van Promiss en 38 filialen van Steps dichtgaan. Dat is inmiddels gebeurd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!