'Batavia Stad krijgt Nederlandse eigenaar'

Outletcenter Batavia Stad komt volledig in handen van de Nederlandse pensioenuitvoerder APG. Dat meldt De Telegraaf. De 'ver gevorderde' verkooponderhandelingen worden zowel bevestigd door de Britse aandeelhouder Hammerson als door APG.

Batavia Stad is onderdeel van Via Outlets. Het moederbedrijf heeft elf outletcentra verspreid over Europa. De helft van de aandelen zijn nu nog in handen van Hammerson, de andere helft is al in handen van APG.

Door de coronacrisis is Hammerson echter in zwaar weer gekomen en heeft het naar alle waarschijnlijkheid in het tweede kwartaal van dit jaar 900 miljoen euro aan inkomsten gemist. Dat is de aanleiding voor de verkoop van Hammersons aandelen in Via Outlets aan APG. Zo hoopt de investeerder zijn schulden af te bouwen. 

Toen Hammerson in september vorig jaar mede-eigenaar werd van Via Outlets, werd de waarde van alle Via Outlets-centra nog op 1,1 miljard euro geschat. Nu zouden , volgens analisten, de centra 440 miljoen euro opleveren. De kans is daarom groot dat APG niet de hoofdprijs voor de aandelen van Hammerson betaalt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!