Aandeelhouders van supermarktconcern Ahold Delhaize kunnen een flinke bonus verwachten door de coronapandemie. Onder aandeelhouders wordt een extra dividend van 220 miljoen euro uitgekeerd. Het personeel zou het moeten doen met een bol.com-bon van 25 euro. Dat meldt de Volkskrant

"Dat is een dikke middelvinger naar de mensen die onder zware druk het wc-papier stonden bij te vullen", zegt CNV-bestuurder Jacqueline Twerda tegen de krant. De vakbond denkt eerder aan een bedrag van 500 euro. 

Ahold Delhaize laat in een reactie weten dat het personeel dit jaar - naast de cadeaubon - een winstuitkering krijgt van minimaal 45 en maximaal 130 procent van vier weken salaris. 

Ahold Delhaize heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug. Het bedrijf noteerde een omzet van meer dan negentien miljard euro, bijna zestien procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep op naar 693 miljoen euro.

De vakbonden gaan na de zomer overleggen over een nieuwe cao voor de supermarkten. "Als ik deze winstcijfers zie, en deze dividenduitkering aan de aandeelhouders, dan zeg ik: wij willen geld zien op de winkelvloer", aldus Twerda.