Diverse partijen hebben serieuze interesse in één of meer ketens van FNG in Nederland. Dat zegt curator Kees van de Meent desgevraagd tegen RetailNews.

"Ik zeg er liever niet te veel over. Als ik er concreter over wordt, zou dat het proces alleen maar bemoeilijken", zegt Van de Meent. "Sommige partijen willen niet dat bekend wordt dat ze meedoen in zo'n traject. Dan maak ik ze alleen maar kopschuw en ik zou ze zelfs kunnen kwijtraken."

De Nederlandse modemerken van FNG zijn vrijdag failliet verklaard. Het gaat om Miss Etam, Expresso, Claudia Sträter, Steps, Promiss en Henkelman Schoenen. Eerder werd al uitstel van betaling verleend. De omzetting naar het faillissement zou de kans op een succesvolle doorstart groter maken. De winkels blijven open, het personeel wordt betaald door het UWV.

De curator gaat de komende weken met geïnteresseerden 'de diepte in'. "Ik wil uiteraard ook met het management praten."

Eerder werden al Belgische FNG-merken failliet verklaard. Het gaat onder meer om Brantano, Ginger, Fred en Ginger, CKS, Concept Fashion, Expresso Belgium en Market Retail Belgium.

FNG verkeerde al lange tijd in grote financiële problemen. Vorig jaar leed het concern een nettoverlies van bijna driehonderd miljoen euro en het bouwde een schuldenberg op van vele honderden miljoenen euro's.